Followers

Wednesday, 3 February 2010

Kes Dato' Seri Anwar Bermula.

Kes liwat Anwar bermula petang ini - Karpal Singh

03/02/2010 12:04pm

PUTRAJAYA 3 Feb. – Perbicaraan kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dijalankan petang ini, kata peguam utamanya Karpal Singh.
Bercakap kepada pemberita selepas menemui Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd. Sheriff di sini pagi ini, beliau berkata, Alauddin akan menetapkan minggu ini satu tarikh bagi satu semakan terhadap keputusan Mahkamah Persekutuan menolak rayuan Anwar untuk mendapatkan beberapa dokumen daripada pihak pendakwaan bagi tujuan pembelaannya.
Pagi semalam, pasukan pembelaan Anwar mengemukakan permohonan agar keputusan Mahkamah Persekutuan yang dibuat pada 29 Januari lepas itu, disemak semula.
Semalam, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah, yang diberitahu mengenai permohonan semakan semula itu, menetapkan agar perbicaraan bermula pada 2.30 petang ini setelah menolak permohonan Anwar supaya ia ditangguh.
Anwar, Penasihat Parti Keadilan Rakyat dan Ahli Parlimen Permatang Permatang Pauh, dituduh meliwat bekas pembantunya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang 26 Jun 2008.
Pertuduhan adalah mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan jika disabit kesalahan. – Bernama

Komen Paksu : 

Eloklah diteruskan. Asyik bertangguh sahaja pun susah juga. Semua orang ingin mengetahui keadaan sebenar. Tak perlu berdolak dalik dan tangguh bertangguh lagi. Semua orang sepatutnya mendapat layanan yang sama tanpa mengira pangkat mahu pun  kedudukan. 

Paksu berdoa agar keadilan akan dapat ditegakkan. Kalau beliau benar bersalah, maka terimalah hukuman yang diberikan. Hukuman di dunia ini tidak seberapa. Hukuman di Akhirat lebih teruk lagi sebenarnya. Jika sebaliknya, eloklah mereka yang membuat tuduhan atau fitnah itu bertaubat segera. 

Buat masa ini, hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

No comments:

Selamat Datang Ke Blog Tinta Persona....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails